Information om oss

Jag har funderat i ganska många år på att skriva en bok om min annorlunda, envise och underbare lillebror Peter. Men jag trodde egentligen inte att det skulle bli av eller ens vara möjligt.

Men nu är boken färdig och alldeles verklig!

Mina syskon och jag växte upp i Alberga utanför Eskilstuna, ett litet samhälle som dominerades av det stora godset strax intill. En gård med ett eget sagoslott och enorma arealer av jordbruksmark och skog. Våra kamraters föräldrar var lantarbetare på gården, andra bönder eller hantverkare. Men vår pappa var polis - bara det var annorlunda med oss. Och så hade vi Peter.

Han föddes en julidag 1954. Doktorn tyckte att efterblivna barn skulle lämnas bort och glömmas - men sådant prat gjorde vår mamma rasande. Hon ville kasta något hårt på honom, men hindrades tack och lov av pappa. Så började livet med en lillebror med söta sneda ögon och en alldeles för stor tunga.

Numera bor Peter i en gruppbostad i Eskilstuna och jag sedan länge i Kalmar. Det är många mil emellan oss rent geografiskt, men inte känslomässigt. Vi träffas ofta, har gjort många resor tillsammans och har tät kontakt på telefon.

Nu har vi varit syskon i snart 60 år - det har varit många glada skratt och roliga minnen men också tårar, oro och sorg. Men hela familjen har alltid känt en stark gemenskap och ansvarskänsla med och för Peter. Han är en stor tillgång och en extra dimension i våra liv.

Läs gärna min bok där jag berättar mer om Peters liv och om att vara syskon.

JEG Förlag
Cristina Olofsdotter Gustafsson
Sjötrollets väg 38
393 59 KALMAR
Tel: 0709-205142